کاهش هزینه تولید خودرو با اتحاد راهبردی خودروسازان
عصر خودرو-مدیرعامل ایران خودرو گفت: اتحاد راهبردی دو خودورساز بزرگ کشور به کاهش هزینههای تولید خودرو در کشور منجر میشود.
عصر خودرو-مدیرعامل ایران خودرو گفت: اتحاد راهبردی دو خودورساز بزرگ کشور به کاهش هزینههای تولید خودرو در کشور منجر میشود.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از صداوسیما، مهدی خطیبی افزود: ساختار قیمت تمام شده شامل هزینههای متغیر و سربار میشود، اتحاد راهبردی اولین کاری که به صورت مستقیم انجام میدهد این است که هزینههای سربار را سرشکن میکند بنابر این منتهی به کاهش هزینه میشود.
خطیبی افزود: در بخش هزینههای متغیر آنجایی که هزینهها به تعداد تولید و تعداد تولید قطعه برمی گردد به خاطر این که انباشت تقاضا و سفارش صورت میگیرد، در آنجا هم قدرت چانه زنی دو خودروساز برای تأمین بهتر و کم هزینهتر مواد اولیه محقق میشود.
وی گفت: بنابر این آنچه که خروجی این اتحاد راهبردی در بخش قوای محرکه و تأمین مشترک قطعات است خروجی اش حتماً کاهش هزینه خواهد بود.
خطیبی ادامه داد: به جای این که در گروه ایران خودرو و سایپا رقابت منفی شکل بگیرد و هدررفت منابع و امکانات صورت بگیرد هر دو خودرو ساز به نتیجه قطعی رسیدند که با اتحاد راهبردی بتوانند از ظرفیتها و امکانات همدیگر استفاده کنند.
وی گفت: در این راستا کمیته مشترکی شکل گرفت که در ذیل اتحاد راهبردی گروه ایران خودرو و سایپا یکسری رؤوس برنامه و سیاست اجرایی تعریف شد.
خطیبی افزود: یکی از آن موارد استفاده هر دو خودرو ساز از ظرفیتهای خدمات پس از فروش همدیگر است.
وی ادامه داد: آنچه که امروز شاهد هستیم در حقیقت اقدام مؤثر و اولین گام محکم در این خصوص است.
مدیرعامل ایران خودرو گفت: امروز شاهدیم در مکانی که متعلق به گروه سایپا است خدمات پس از فروش گروه صنعتی ایران خودرو هم آنجا راه اندازی شده و قرار است که ان شاءالله در نوبت بعدی در تعمیرگاه مرکزی ایران خودرو شاهد این اتفاق باشیم و ما آنجا پذیرای گروه سایپا خواهیم بود.
خطیبی افزود: در زمینه خدمات پس از فروش اقدام دیگری که انجام شده بحث امدادخودروی گروه صنعتی ایران خودرو و سایپا است و این کار ادامه پیدا خواهد کرد.
وی درباره موتور سه سیلندر هم گفت: مقدمات کار فراهم شده و در ماههای آتی شاهد عرضه خودرو با موتور سه سلیندر خواهیم بود.
خطیبی ادامه داد: آخرین تصمیمی که به اتفاق آقای تیموری در کمیته مشترک که اتحاد راهبردی اخذ شد، ایران خودرو و ساپیا با مشارکت همدیگر نسبت به تأسیس شرکت توسعه تأمین، تجارت و خدمات قوای محرکه اقدام میکنند در حقیقت وظیفه اش این است که این قوای محرکه را بتواند به طور مشترک بین دو گروه و فروش آنها به خارج از این دو گروه و صادرات به سایر خودروسازها فراهم کند.
وی گفت: حدود دو هفته قبل یک مراسم مشترک با آقای تیموری در شرکت گسترش سرمایه گذاری ایران خودرو داشتیم که در آنجا هفت تفاهم نامه صورت گرفت که شش تفاهم نامه مربوط به همین تولید مشترک بود و همین طور که پیش میرویم عمق این اتحاد راهبردی در تولید مشترک که قطعاً در زیرمجموعه گروه بیشتر خواهد شد.
خطیبی افزود: هم اکنون بر حوزه خدمات پس از فروش و قوای محرکه متمرکز هستیم و چند روز قبل 5 خودرو هم به صورت مشترک بارگیری شد که در راستای ادغام لجستیک ایران خودرو و سایپا است ما به سرعت این کار را پیش میبریم.
وی گفت: از امکانات همدیگر استفاده میکنیم این برنامه میتواند الگویی باشد برای کل اقتصاد در صنعت کشور، زیرا الان شرایط جهانی به گونهای است که ما احتیاج به این همدلی داریم.
خطیبی ادامه داد: آنچه در سالهای گذشته بین این دو گروه در مواقع به خصوص انجام میشد، رقابت منفی بود که هدررفت منابع و انرژی را به دنبال داشت این انحصاری نیست، این که اگر سایپا امکاناتی دارد، ایران خودرو از آن استفاده کند کجا موجب انحصار میشود؟
وی افزود: ما هیچ گونه تغییری در استانداردها و کیفیت ورقهایی که در گروه صنعتی ایران خودرو برای خودروها بکار میرود، انجام نداده ایم.
مدیرعامل ایران خودرو گفت: از شرکت فولاد و بخش فولاد خواهش میکنم که نیاز ما و سایپا را به ورق برطرف کنند و برای ایجاد خطوط تولید جدید، سرمایه گذاری کنند.
خطیبی افزود: امروز در بخش ورق و فولاد اگر ظرفیت سازی مناسبی صورت نگیرد حتماً در آینده هر دو خودروساز در بخش توسعه تولید با مشکل مواجه خواهند شد و مجبور هستیم که بخش مهمی از ورقها را به صورت واردات تامین کنیم.
وی گفت: به جای این که فرافکنی و همدیگر را متهم کنیم به دنبال توسعه ظرفیتها برویم.
مدیرعامل ایران خودرو افزود: اگر در افق 1404 قرار است در جمهوری اسلامی ایران سالی 3 میلیون دستگاه خودرو تولید شود که برنامه صادراتی گروه ایران خودرو و سایپا با این بازارسازی صادراتی که انجام شده قرار است که انجام شود از همین الان من به شما میگویم که گلوگاه اصلی این موضوع در فولاد و ورق است که باید بروند توسعه ظرفیت دهند.